White House Visitor Center Rehabilitation

Interactive Multimedia, Improved Accessibility & Over 90 Artifacts to Discover
Location: 
Washington, D.C.
Client: 
National Park Service
Architect: 
Gallagher & Associates
Additional collaborations with Gallagher & Associates:
Contract Value: 
$4,600,000
Size: 
16,000 Square Feet
Year Completed: 
2013
Certification: 
LEED Silver (targeted)
Expertise: 

The White House Visitor Center Rehabilitation project is located on Pennsylvania Avenue between 14th & 15th Streets NW, within Baldrige Hall at the north end of the Herbert Hoover Building. The White House Visitor Center is a public visitor center, for nearly 700,000 visitors per year which displays artifacts and exhibits relating to the history of the White House.

Clark constructed a new entrance vestibule at the Visitor Center and renovated the bookstore, theater, exhibit structures, program area, and information desk. Clark's scope of work also included new millwork, equipment, restroom finishes, glass walls, carpets, doors, and hardware. Upgrades to the mechanical, electrical, security and data systems were also completed.

In order to reduce the new facility's environmental impact, a key component of the remodeled design utilizes energy efficient LED lighting and limited power usage by audio-visual systems. Low-flow faucets and toilets have also allowed for the reduction of potable water usage by 32.5 percent. The project anticipates earning LEED Silver certification.

Awards: 
WBC Craftsmanship Award - Architectural Millwork
AIA Maryland Excellence in Design Award
British Guild of Travel Writers - Merit Award
  • ClarkBuilds
    ClarkBuilds Ice cream and K'Nex to finish a long day on the jobsite. Thank you to all our little engineers for an amazing… t.co/ImiPrvn6PD
    April 27
  • ClarkBuilds
    ClarkBuilds From building paper facades to laying bricks, our little engineers have really had a productive day on the jobsite!… t.co/4JK3IZcTLj
    April 27